Fra genoptræning til performance
Har du brug for hjælp til at opnå dit ønske om en fuld funktionel hverdag uden begrænsninger og smerter? Så vil et genoptræningsforløb være det oplagte valg for dig.
Når du træder ind ad døren hos os, bliver du ikke mødt med standardløsninger. Vi går til alle genoptræningsforløb med en holistisk tilgang. To ens symptomer/diagnoser kan sagtens have forskellige årsager, og ingen genoptræningsforløb er ens.
Sammen finder vi en holdbar løsning
Vi tager os god tid til at få et samlet billede af, hvordan din krop har det, og derigennem finde svarene på, hvordan du bedst muligt lykkes med at komme stærkere ud på den anden side af dit genoptræningsforløb.
Vi anbefaler derfor også som regel, at du afsætter omkring 4-6 måneder til et genoptræningsforløb afhængig af, hvad det er, du kommer med af udfordringer, men dit specifikke behov kortlægger vi gennem indledende test.
Uanset om du har brug for genoptræning af lænden, hoften, skulderen, nakke, knæet eller noget helt andet, så skræddersyer vi genoptræningsforløb, hvor du får mulighed for at komme stærkt tilbage, slippe af med utrygheden og de tilbagevendende smerter, så du kan genoptage de ting, du holder af at lave og få en hverdag uden begrænsninger.
Genoptræning efter diskusprolaps
Vidste du, at over 50 % af den danske befolkning over 40 har en diskusprolaps i lænden – uden at opleve smerter?
Vidste du så også, at følgende områder kan have stor indflydelse om en diskusprolaps i lænden opstår:
- Kost og væskeindtag
- Mave- og tarmfunktionen
- Forhøjet stressniveau og livsstil generelt (Læs mere omkring livsstil her)
- Bækkenbundsmuskulaturen
Et andet område hvor en del danskere rammes af en diskusprolaps er i nakken. Her vil symptomerne ofte være strålen ud i fingrene, prikken i armen og nedsat styrke i armen.
Det er normalt, at følgende områder har stor indflydelse på om en diskusprolaps i nakken opstår:
- Kost
- Syn
- Vestibulærsansen
- Kæben
Om diskusprolapsen opstår i nakken eller lænden, så kan det være en diagnose, som er forbundet med mange gener og nedsat livskvalitet. Men med den rette genoptræning er det heldigvis også en diagnose, som vi ser folk komme stærkt tilbage fra.
Vi har gennem tiden hjulpet mange med at komme sig efter diskusprolapser og med at få bugt med længerevarende smerter i nakke og lænd.
Læs bl.a. udtalelserne fra Tine og Troels her.
Skal vi også hjælpe dig – book konsultation
Genoptræning efter operation
Skal du i gang igen efter en operation, men ved du ikke helt, hvor du skal starte, eller er det lidt utrygt at genoptage dine vante rutiner?
Så vil et genoptræningsforløb med fokus på at genvinde bevægelighed og tryghed være en god løsning for dig.
Måske det faktisk også kan være løsningen, inden du vælger operationen. Det er ikke unormalt, at vi har klienter, der er indstillet til operation, men som har kunnet undgå det gennem et godt samarbejde med os.
Skal vi også hjælpe dig – book en konsultation
Genoptræning af skulder
53,5 % af danskerne har i de sidste 14 dage været lidt eller meget generet af smerter eller ubehag i skulder og nakken.
Frossen skulder, impingement, irriteret slimsæk, bicepstendinitis og overbelastning af ledkapsel foregår alt sammen lige omkring skulderleddet.
Skulderen er et komplekst område. Vidste du, at der er minimum 5 led, som er involveret ved bare at løfte armen op over hovedet?
- Glenohumerale led (Skulderled)
- Scapula (Skulderbladet)
- AC-led (Led mellem skulderblad og kraveben)
- SC-led (Led mellem brystben og kraveben)
- Columna (Rygsøjlen)
Der kan opstå begrænset bevægelighed omkring disse led, hvilket over tid kan medføre større slitage og skabe ekstra irritation af sener og slimsække i og omkring skulderen.
Derfor bør en indledende screening omkring optimal skulderfunktion som minimum også teste disse 5 led.
Genoptræning af knæ og hofte
Genoptræning af knæet og hoften kan både være efter en skade eller en operation. Hofteleddet og knæet er linket tæt sammen, hvorfor det ikke giver mening kun at have fokus på den ene del.
Ved genoptræning af knæet er følgende faktorer nogle af de første, vi bør undersøge:
- Mave- og tarmfunktionen
- De indre mavemuskler samt bækkenbundsmuskulaturen
- Stabilitet og styrke omkring hoften
- Stabilitet og styrke omkring foden
Ved genoptræning af hoften vil helt samme områder gøre sig gældende – inkl. stabilitet og styrke omkring knæet.
Selvom du har haft knæ- eller hofteproblemer gennem flere år, så har vi rigtig god erfaring med at skabe varige løsninger, så problematikken ikke vender tilbage.
Skal vi hjælpe dig – book en konsultation
Genoptræning efter piskesmæld
Har du fået diagnosticeret piskesmæld ved du også, at det medfører store gener. Piskesmæld kan være meget udefinerbart, men samtidig opleves det som et utroligt indgribende element, der påvirker hele ens hverdag.
Piskesmæld kan blandt andet føre til migræneanfald, spændingshovedpiner, svimmelhed og synsforstyrrelser.
Har du piskesmæld, bør din behandler som minimum teste:
- Nakkestabilitet
- Vestibulærsansen
- Kæbeleddet og dets funktion
- Øjets muskler
Et vigtigt element i genoptræning i forbindelse med piskesmæld er derfor også at uddanne dig i, hvad smerter er og hvordan du håndtere dem. Der findes en løsning til en bedre hverdag – også selvom din tilstand er kronisk.
Skal vil hjælpe dig videre efter et piskesmæld – book en konsultation
Genoptræning af kæben
Det skønnes, at 10 % af danskerne har kæbeledsproblemer. Oplever du gener som begrænset kæbeåbning, klikkende lyde eller smerter, når du snakker eller tygger, så kan det være tegn på dysfunktion i kæbeleddet.
For at få en afklaring af situationen vil det derfor være oplagt at teste kæbeleddet og de omgivende muskler.
Kæbeledsproblemer kan føre til gener som:
- Spændingshovedpine
- Nakke- og skuldersmerter
- Tinnitus
- Nedsat hørelse
- Svimmelhed og synsproblemer
- Lænde-, hofte-, knæ- og ankelproblemer
Udover selve kæbeleddet er der en lang række andre i områder i kroppen, som en dysfunktion i kæben også kan påvirke.
Hvis du har oplevet udfordringer gennem længere tid, og har den nuværende genoptræning ikke givet de ønskede resultater, så kan kæbeleddet være et af de områder, som er værd at kigge nærmere på. Det er ofte en overset faktor i genoptræning og performance.
Læs bl.a. Charlottes udtalelse omkring sine kroniske kæbeledssmerter her
Skal vi hjælpe dig – book en konsultation
Graviditets- og efterfødselstræning
Er du gravid eller har du lige født, så oplever du måske gener som ondt i lænden, bækkenløsning og iskiassmerter oven i en stor emotionel forandring.
Der kan gøres meget undervejs i graviditeten for at forbedre rejsen mod familieforøgelsen, som også vil stille dig stærkere i forhold til at komme tilbage og føle dig tilpas i din krop efter fødslen.
Læs bl.a. Rikkes oplevelse
Vidste du, at bækkenbundstræning faktisk også hænger sammen med stabilitet af ryggen, hofter og knæ?
Det er ikke unormalt, at bækkenbundstræning er en del af vores genoptræningsforløb for klienter der egentlig kommer med fokus på genoptræning af knæ. Vi ser ofte, at kvinder, der ikke har fået ordentlig genoptræning efter graviditet og fødsel, kommer med smerter og gener i knæ, hofte og ryg, når de begynder at genoptage deres tidligere aktiviteter.
Skal vi hjælpe dig – book en konsultation
Skal vi hjælpe dig med at komme i gang igen?
Udfyld formularen, så lægger vi sammen en plan.