Cecilie – Diskusprolaps i lænd og nakke, slidgigt og IBS 

Jeg kontaktede Søren, da jeg i længere tid havde forsøgt at arbejde med mig selv, men den måde jeg arbejdede med mig selv på involverede ikke både krop, sind og sjæl. Jeg havde et nervesystem, der var belastet på alle tænkelige måder.

I arbejdet med mig selv kunne jeg føle en sejr i få minutter, men det hele vendte også på et splitsekund. Jeg endte med at blive mine negative tanker, jeg havde fuldstændig mistet mig selv og alt der var tilbage var udmattelse og ukontrollerbare følelser. Jeg følte mig totalt faret vild og ude af takt psykisk, fysisk og sjæleligt.

Jeg har så længe, jeg kan huske haft fordøjelsesproblemer, men for 10 år siden fik jeg konstateret IBS hos lægen med ordene ”det skal du bare lære at leve med”.

Jeg følte en enorm magtesløshed. Jeg var konstant stresset, havde en indre uro og rastløshed, jeg var oppustet, jeg bekymrede mig og overtænkte ekstremt meget, min søvn var intet at skrive hjem om og jeg manglede overskud til mig selv og til at socialisere mig. Så jeg lærte mig selv ”at leve med det” og så blev det mit ”normalt”. 

 

I 2021 fik jeg konstateret personlighedstrækket HSP. Her var der pludselig noget, der begyndte at give lidt mere mening i forhold til jeg konstant følte mig overstimuleret og at jeg havde tendens til hurtigt at blive følelsesmæssigt påvirket. Men selvom jeg var i psykoterapeutisk forløb, så havde jeg stadig ikke knækket koden til, hvordan jeg gennem denne terapi skulle forholde mig til det. Jeg vidste bare, at det her også var noget, der var med til at medføre det fysiske ubehag.

 

I maj 2022 fik jeg en diskusprolaps i lænden. I juni 2022 fik jeg en diskusprolaps i nakken og i august 2022 fik jeg konstateret slidgigt i nakken. Jeg havde dagligt smerter, specielt i nakkeområdet og det gjorde det svært at bevæge hovedet og bare det at ligge ned kunne fra tid til anden være smertefuldt. Det medførte føleforstyrrelser i form af snurren og prikken i begge ben, i underarmene, hænderne og fingerspidserne.

 

Siden 2014 har jeg døjet med tinnitus og i mine mest stressede perioder kunne jeg få en susen for venstre øre, hvor jeg i nogle dage mistede hørelsen på øret.

I forbindelse med alle de skavanker jeg har, så har jeg adskillige gange søgt læger, været gennem kikkertundersøgelser og scanninger, fysioterapi, diverse former for massører, psykoterapeut, psykolog og kropsterapeut. Ellers har jeg selv forsøgt at tillære mig viden via bøger.

Forløbet hos Søren har været meget mere end jeg havde turde på.

Søren har sin helt egen kvalificerede og empatiske måde at lære fra sig og guide en igennem på.

Førhen har jeg følt mig talt efter munden, så det jeg satte stor pris på ved Søren var, at jeg ikke kunne løbe om hjørner med ham.

Jeg har virkelig fået indsigt i, at træning ikke bare handler om at jagte PR’ere eller være stærkest. De træningsøvelser jeg har fået af Søren har været overskuelige og nemme at tilgå og var der nogle, der gav mig udfordringer, så var Søren lynhurtig til at finde en anden løsning. Det har været utroligt lærerigt og givende at være i samarbejde med Søren og jeg har fået en større forståelse for, hvordan det psykiske har en enorm stor indvirkning på det fysiske. For mig har det virkelig været en mental udvikling hele vejen igennem.

Som Søren sagde til mig efter hans analyse af de spørgeskemaer han havde sendt mig: ”Vil du fortsætte med at køre bilen, hvis alle lamperne blinker rødt?” Dét, jeg troede var det rigtige at gøre, viste sig at være en virkelighed jeg selv havde skabt, som på ingen måder var god for mig.

Jeg har stadig lamper der er røde og gule, men størstedelen af dem er nu grønne og jeg har fået redskaber til, hvordan jeg skal få dem over i det grønne. Redskaber jeg kan bruge, hvis jeg falder ind i gammel adfærd og mønstre.

 

Jeg kom med fokus på slidgigt i nakken, da det på daværende tidspunkt var det der var mest smertefuldt, men jeg gik med en kæmpe gevinst på alle parametre.

Jeg har forelsket mig i livet igen og jeg mærker hele tiden processen gro indeni.

Jeg kan bevæge min nakke, jeg kan sågar løbe og dødløfte tungt uden at det har en negativ effekt på min lænd. Jeg kan gøre lige præcis det jeg har lyst til, fordi jeg ikke længere lader mig begrænse af mine tanker.

Jeg taler pænt til mig selv og jeg lader mig ikke længere styre af den frygt, som andre har indprentet i mig. I dag vander jeg mig selv indefra og ud.

 

Jeg har lært, hvordan traumer sætter sig i kroppen og på sigt kan udvikle sige til skader, hvis ikke bearbejdet. Hvordan de forskellige dele af kroppen påvirker hinanden, men specielt også hvor meget tankerne regerer over kroppens velvære. Jeg har lært at det på ingen måde er ”normalt” at leve med, og at jeg ikke er mine symptomer og skavanker.

 

Jeg tager med, at vejrtrækning er utroligt vigtig for mig, for at få min krop ud af alarmberedskab. I takt med jeg begyndte at have mere fokus på det, så begyndte de her fysiske ubehag i forskellige dele af kroppen at forsvinde.

For mig blev det vigtigt at yde egenomsorg, tage tid for mig selv og lytte til min krop, når den sendte mig signaler.

Pludselig følte jeg mig ikke så faret vild længere og jeg har fundet mit balancepunkt, så jeg kan finde hjem igen, hvis jeg skulle fare vild.

 

Samarbejdet med Søren har givet mig en større bevidsthed, styrket selvværd og selvindsigt. Jeg har fået en meget bedre forståelse af min egen person og jeg har gjort op med mig selv, hvad der er vigtigt i mit liv og stå ved den, jeg er.

 

Til andre, der føler sig i en lige så magtesløs situation, vil jeg sige; der findes ikke og der kan ej heller sættes nogen pris på ens helbred.

Intet materielt kan slå, hvor vigtigt ens mentale, fysiske og sjælelige velvære er. Livet vil gå op og ned, men jeg kan med ro i krop og sjæl mærke, at jeg har et dejligt liv og det er kun blevet bedre efter Sørens hjælp til at finde stressårsagerne.

Jeg er taknemmelig for det samarbejde, jeg har haft med Søren og jeg kan på det varmeste anbefale andre at tage kontakt til ham.