Testimonials

Troels

Mit første møde med Søren Fruerlund var en gave – en fødselsdagsgave til en screening ved personlig træner Søren Fruerlund. Efter en succesfuld rygoperation for diskusprolaps i 2014, oplevede jeg tilbagevendende problemer og havde svært ved at komme videre fra min kiropraktor. Jeg var inde i en meget uheldig stime af forkerte løft, uheld og smerter der gjort mig til en ugentlig gæst ved kiropraktoren.

Jeg havde prøvet forskellige kiropraktorer og træningsforløb, så jeg var naturligt skeptisk inden mødet med Søren til den indledende screening. Vi mødtes i træningscentret, hvor Søren var punktlig og gav en præcis og koncis beskrivelse af screeningforløbet.

Jeg husker screeningen som en samtale kombineret med, en for mig, række dagligdagsbevægelser; se til højre, se til venstre, stå på et ben og lignende. Dette kombineret med undersøgelser på en massagebriks med forskellige stræk/tryk. Søren var koncentreret og præcis i sine spørgsmål. Efterfølgende gav han en præcis redegørelse med årsagsforklaring ud fra de gennemførte bevægelser, og hans forslag til et forløb.

Forløbet var groft sagt opdelt i 2 dele. ”Her og nu tiltag” hvor der kunne skabes en mærkbare forbedringer på den korte bane, og ”langtidsplanlægning” der skulle fremtidssikre. For mig var dette vejen jeg søgte; at finde mod, kompetencer og opbakning til langtidsplanlægning.

Mit forløb startede med fokus på 3 ting. Vejrtrækning, afslapning og korrekt holdning – simple øvelser der skulle gentages igen og igen. I situationen var det svært at se formålet, men i dag kan jeg konstatere at disse øvelser er blevet rutiner som jeg falder tilbage på i situationer hvor jeg er i tvivl – et sikkerhedsnet jeg ved jeg kan stole på.

I de efterfølgende måneder trænede jeg ugentligt med Søren, og det har for mig været en rejse med både op- og nedtur – men det faste holdepunkt var altid Søren. Jeg er aldrig blevet gjort til patient, er altid blevet lyttet til og for mig vigtigst af alt, alt er blevet forklaret, alle øvelser, stræk, vejrtrækninger var en del af en plan i arbejdet mod udvikling.

Min største nedtur kom ca. midt i mit forløb i form af en kontrol-CT-scanning der påviste at jeg havde to nye diskusprolapser. Jeg var frustreret og opgivende – jeg havde fulgt programmet, oplevet fremskridt og til ingen verdens nytte. Jeg brugte en time på samtale med Søren – som var forbavsende rolig. Han trak mig i retningen af fakta og til sidst indså jeg realiteterne. Intet var ændret – intet var taget fra mig. Jeg havde ikke ondt, jeg var ikke besværet eller hindret på nogen måde – det eneste der var ændret var at jeg fra scanningen havde fået en diagnose.

Herfra gik det stærkt, og jeg blev gladere og gladere for mit træningsprogram. Søren er god til at fange de øvelser der virker, og vi har sammensat et træningsprogram som fungerer for mig, men udover træningsprogrammet med de fysiske øvelser, har forløbet også været en mental udvikling.

Hvis du tror, du kan gøre noget eller tror, du ikke kan gøre noget, så har du ret.” – Henry Ford.

I mit forløb med Søren har jeg lært at tro på mig selv og stole på min ryg. Ryggen er designet til at blive brugt, og når kroppen bruges korrekt undgås skader – men dette kræver at man får kendskab til ”manualen”.  Jeg har nu har en række værktøjer/positioner hvor jeg ved at min ryg og lænd er beskyttet og sikret mod skader fordi jeg bruger kroppens eget design, og dermed naturligt begrænser risikoen

 

Line

Da jeg begyndte at træne hos Søren Fruerlund, var mit mål at få mere energi og slippe af med den evige træthed, som tit følger en småbørnsmor.

Jeg troede, at et forløb hos en personlig træner ville bestå af høj puls, træningsprogrammer og en benhård kostplan. I stedet har Søren haft et klart fokus på søvn, vejrtrækning, mere protein og fedt i kosten og pauser i hverdagen. Ud fra en idé om at man skal have opladede batterier, før det giver mening at træne derudaf med høj puls. Kroppen skal først have overskud til det.

Gennem de første 10 sessioner fik jeg ikke sved på panden én eneste gang. Derimod blev jeg meget klogere på, hvad der skal til i lige præcis min hverdag for at skabe overskud og energi. Fordi Søren har så bred en indsigt, kan han gå på detektivarbejde i den enkelte klients liv, og så tager han kostvejleder-, søvncoach-, stresshåndterings- massør-, eller personlig træner-kasketten på efter behov. 

Jeg har været rigtig glad for forløbet hos Søren, og jeg er bedre klædt på til at håndtere stressede perioder på arbejdet, så det ikke dræner mig for energi resten af døgnet og får mig til at træffe sundhedsmæssigt dårlige valg. Jeg har fået så meget overskud, at jeg er begyndt at træne igen, og selv om det ikke var mit hovedformål at tabe mig, er det en meget velkommen sideeffekt. Jeg har fået mange aha-oplevelser i forløbet, og jeg har fået vigtige indsigter om søvn, vejrtrækning og mad, som jeg håber, jeg kan støtte mig til resten af livet.

 

Louise

Jeg har været klient hos Søren gennem flere år, og han har guidet mig gennem alt fra bootcamps, genoptræning efter knæoperation, perioder med manglende træningsmotivation og målrettet styrketræning med fokus på teknik, styrkeøgning og sænkning af fedtprocent.

Han kan med et enkelt tryk med sine fingre fjerne smerter i min hofte og øge smidigheden i mine lægge.

Men vigtigst af alt, så har han givet mig redskaberne til at forstå min egen krop, hvad den har brug for og hvad den har godt af.

Han har hjulpet mig med at skabe balance og forstå, at det for mig handler om at træne klogt og ikke nødvendigvis meget.

Jeg ser ham mere som en sparringspartner end som en personlig træner.

Nuka

 

I marts 2018 blev jeg opereret i ryggen efter 5 måneder med smerter i ryg, lænd og ben.
Operationen gik fint.

De første tre måneder bestod genoptræningen i at gå ture, maaaange længere og længere ture.

Juni startede 8 timers genoptræning i kommunalt regi. Jeg var fuld af optimisme, men 8 timer er slet, slet ikke nok.

Min søster havde set en reklame for Fruerlund Studio og jeg tænkte, at det med en samtale, kunne være spændende, så jeg bookede en tid.
Det er det bedste, jeg har gjort for at få det godt igen på mange måder.

De 6 måneder har budt på meget, meget professionel og engageret personlig træning.

Træning, samtale og sparring – det hele går sammen hånd i hånd – og har i den grad hjulpet med at give mig de bedste redskaber til at fortsætte den gode stil og sti, som Rune har hjulpet mig ind på. 

Træningen er bygget op på meget pædagogisk vis. Alle øvelser tilpasset mig og det hele hos jer emmer af, at det er så personligt og intensivt. Skræddersyet til hvert enkelt. DET gør forskellen.

Øvelserne øges i sværhedsgrad. Fornemmelsen af at lykkes, og lige så stille blive stærkere, den er bare SÅ god.
Vi har talt meget under træningen, og det har været guld værd. Jeg har flyttet mig på mange parametre, og det har du, Rune, været med til, og det er jeg dig meget taknemmelig for.
Jeg giver jer de bedste anbefalinger til alle, der vil noget godt for krop og sjæl.

 

Tine

Sidste chance – lændesmerter

Jeg startede hos Søren Fruerlund som den sidste chance, jeg ville give mig selv for at få styr på min lænd.

Jeg har tidligere forsøgt diverse bootcamps hos mere eller mindre kendte træningseksperter, personlige trænere, fysioterapeuter og kiropraktorer – alt sammen for at få komme mine lændesmerter og eftervirkninger efter en mindre diskusprolaps til livs.

Jeg var ved at opgive og indstille mig på, at jeg bare var en af de mange, der døjede med ryggen.

Søren har ved hjælp af et holistisk syn på kroppen hjulpet mig til en væsentlig mere stabil core og lænd. Ved at starte helt fra bunden med at lære at trække vejret rigtigt, at bevæge sig rigtigt og få en forståelse for sammenhængen mellem stress, kost og fysiske skavanker, kan jeg i dag træne uden at få ondt i lænden.

Jeg har stadig lang vej endnu, men er helt anderledes optimistisk på min krops vegne, end da jeg startede hos Søren.

Søren er utrolig kompetent og går ikke på kompromis med sin viden og overbevisning. Jeg vil anbefale enhver at træne med Søren og opdage, hvilken forskel det kan gøre.

Alex

 

Jeg kom til Søren med en masse skader og skavanker jeg havde pådraget mig gennem årene. Jeg havde gennem flere år døjet med smerter i lænden pga en skæv ryg, efter en del år som soldat i forsvaret. Derudover var jeg en ”hobby-bodybuilder” i min fritid, og mine træninger blev tit taget til det ekstreme, hvilket betød jeg havde en muskulatur der var meget stram, og som hæmmede mine bevægebaner så meget, at det gav problemer med almindelige ting, såsom at holde balancen og strække armene over hovedet. Jeg var træt af en hverdag med konstante smerter og gener, og Søren var nu mit håb på at få en ”normal” hverdag igen.

Ved første træning blev der taget hånd om min ryg. Søren kunne med små tryk på kroppen få smerten til at lindres, og efter kun få uger var mine smerter gået fra at være konstante, til slet ikke at kunne mærkes. Derefter var fokusset at få strækket de overaktive muskler ud, så mine bevægebaner igen kunne fungere optimalt. Igen rettede Søren kun på småting, og med nogle gode lange udtræk kunne der ses en kæmpe forbedring i smidigheden ved leddet.

Søren har ikke kun hjulpet mig af med mine smerter, men han har givet min krop nyt liv igen. Med hans træning er min krop nu blevet mere smidig, men også stærkere, ikke kun fysisk, men også mentalt. Han har lært mig at træne klogt kan sagtens være hårdt, men at træne hårdt ikke altid er klogt! Derudover har han givet mig en bedre forståelse for vigtigheden af kroppens core, og hvor meget styrke den egentlig kan give ved at aktivere den korrekt.

Søren er en alt-mulig-mand i træningsverdenen, og jeg er ham evigt taknemmelig for, at han tog mig ind som klient og hjalp mig med at få en funktionel krop igen!

 

Rikke

Personlig træning med Søren Fruerlund har øget min livskvalitet markant.

For ca. 6 år siden brækkede jeg ryggen og har siden haft daglige rygsmerter og taget smertestillende piller. 

Jeg har de seneste 14 år været utrolig aktiv hvad angår løb og spinning. Først inden for de seneste år har jeg fået øjnene op for styrketræning. 

Søren blev min personlige træner for ca. 5 måneder siden – desværre først der! For hvor er der er sket meget! 

Hvad angår ryggen tager jeg ikke længere smertestillende piller – hvilket alene er takket være Sørens målrettede træning. I mellemtiden skal nævnes at jeg også er blevet gravid, hvilket er en prøvelse for ryggen og en ting jeg havde frygtet hvad angår smerterne, men her har Sørens træning gjort en verden til forskel – jeg har det så godt og er blevet markant stærkere også selvom jeg er gravid og har på nuværende tidspunkt, hvor jeg er over halvvejs i graviditeten, ikke smerter i ryggen. 

Hvad angår træningsmængde og kost har Søren ligeledes været en meget stor hjælp. De første måneder af graviditeten havde jeg, som mange andre, det virkelig skidt i form af kvalme og træthed. Søren kom i den forbindelse med en række simple ting jeg kunne ændre i forhold til kosten for at styre hormonbalancen og det virkede med det samme!  

Træningsmængde har altid været en svær størrelse for mig. Jeg har tænkt at konditionstræning kombineret med en smule styrketræning er vejen frem og gerne næsten hver dag. Dette syn på træning har Søren ændret! Det har ikke været nemt, men han har ret – efter at have fulgt Sørens råd og vejledning er jeg generelt blevet markant stærkere og jeg er i rigtig god form, mængden af træning er mindre end før – nu er det effektivt hver gang og teknikken er på plads.  

 Det er bare et udpluk af de ting Søren har hjulpet mig med – dårlig ryg, kost og træningsmængde. Jeg er kommet i balance.  

 Jeg kan ikke takke Søren nok   Jeg er så glad for jeg har gjort det her for mig selv.

Pia

 

To hævede knæ efter en træning førte til en assesment hos Søren. Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente mig udover at få hjælp til at få styr på mine knæ.

Assesmenten var nærmest en kortlægning af min krops styrker og svagheder, og allerede her fik jeg et hint om, at det med at se isoleret på et problem, ikke nødvendigvis er den rigtige løsning i længden. Problemet med knæene (som jeg har bøvlet med i årevis) udsprang et helt andet sted, nemlig en svag core og en ubalance i hoften.

Søren lagde en plan for det efterfølgende træningsforløb, og det forløb har været meget anderledes, end noget jeg tidligere har prøvet hos en personlig træner. Det der har gjort den store forskel for mig er, at udgangspunktet for træningen har været både min mentale og fysiske trivsel. Det helhedssyn har i den grad kvalificeret træningen for mig.

Søren er god til at lytte, sætte tingene i perspektiv og i træningen tage højde for dagsformen.

Når jeg har stået overfor nogle udfordringer i forhold til søvn, kost eller stress i hverdagen, har jeg fået nogle helt konkrete øvelser og råd til justeringer. Det har haft stor betydning for mig at få nogle helt specifikke handlemuligheder. Søren har lært mig at lytte til min krop og forstå dens signaler. Det har ikke altid været en nem proces, men det har været værdifuldt, fordi det er noget jeg kan tage med mig og bruge fremadrettet også.

Jeg har ikke sluttet forløbet som et bedre menneske, men et menneske der har det langt bedre på flere områder. Jeg er blevet sundere, stærkere og klogere på mig selv. Med redskaber jeg kan bruge, når jeg igen står på egne ben. – Og for det er jeg Søren utrolig taknemmelig. Det er uden tvivl den bedste investering i mig selv, jeg har gjort.

 

Steen

 

Jeg har gennem mange år haft problemer med knæet – til sidst kunne jeg ikke løbe og hvis jeg gik for meget gjorde det også ondt i knæet.

Min familie gav mig en gave ved at sende mig til screening ved Søren. Screeningen var en spændende oplevelse. De fysiske opgaver Søren stillede virkede under introduktionen lette, men viste sig hurtigt ikke at være sådan lige at udføre. Desuden var det spændende at observere hvordan Søren hele tiden kiggede på hele personen og ikke bare på mit knæ – alle andre læger og fysioterapeuter har kun kigget på knæet og ikke på hele personen.

Da screeningen var færdig lavede Søren et par tryk ved mit knæ og det løsnede med det samme og fjernede smerten. På basis af screeningen lavede Søren et personligt program for mig, med hjemmeøvelser og øvelser i studiet. Under hele træningsforløbet viste Søren en evne til at kigge på, hvor jeg var i forhold til øvelserne og hele tiden tilpasse, så jeg blev udfordret uden at udfordringen blev til en hæmsko.

Et træningsforløb med Søren kan kun anbefales, når man træner med Søren er det både fysisk træning og et mental frirum.

 

[A /]